1. Voorbereiding:
Moksie Metie Trafasie (marinade) aan het vlees en de worst toevoegen tot ze ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Paksoi in stukjes snijden, wassen; 2 eetlepels olie verhitten, paksoi erbij doen en enkele minuten roerbakken; op smaak brengen met witte peper en zout.
3. Moksie Metie en Fa Chong (Sandhia's worst):
Leg het vlees en de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.
Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/