Bakbanaan:
Snijd de banaan in schuine plakjes en kook die circa 5 minuten in ruim water, giet ze daarna af.
Bakkeljauw:
Kook de Bakkeljauw Trafasie 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten, spoel het daarna in een vergiet met koud water af en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolie en roerbak de Bakkeljauw Trafasie in enkele minuten goudbruin. Voeg 3-4 eetlepels Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), 1 tomaat, de tomatenpuree, de Trassie trafasie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/