Gehaktbal Trafasie met spaghetti
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Ingrediënten
- 1. Spaghetti:
- 1 pak (500 gr) spaghetti
- 2. Gehaktbal Trafasie:
- 500 gram kipgehakt
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 ui
- 100 gram paneermeel
- 1 ei
- 3. Fond Trafasie (vers bereid):
- 2 el zonnebloemolie
- ½ ui (kleine)
- 4 teentjes knoflook
- Plakje Madam Jeanette peper (geraspt)
- 1½ el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel
- 1 tl gember (gemalen)
- 1 el tomatenpuree
- 150 ml water
- 4. Bakken:
- 4 eetlepels braadboter
- Fond Trafasie (zie stap 4 in Bereidingswijze)
Bereidingswijze
1. Spaghetti:
- STAP 1: Spaghetti bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Gehaktbal Trafasie:
- STAP 2: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
- STAP 3: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.
3. Fond Trafasie (vers bereid):
- STAP 4: Zonnebloemolie verhitten, ui (fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie(roerbakmix), Pinda Sambel, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.
4. Bakken:
- STAP 5: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
- STAP 6: Voeg Fond Trafasie aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 20-25 minuten op laag vuur gaar bakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/