Javaanse drumsticks
Techniek: Stoven
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 6 drumsticks
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl piment (gemalen)
- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel (grof gemalen)
- 1 el tomatenpuree
- 1tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- ½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- 2 tl bruine suiker
- 1 kop (150 ml) water
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Drumsticks toevoegen en circa 5 minuten op matig vuur bakken.
- STAP 4: Voeg Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), piment, Pinda Sambel, tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) en bruine suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
- STAP 5: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen, en circa 20 minuten met deksel op de pan, op matig vuur, stoven.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/