Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
Techniek: Wokken, Roosteren
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie of Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
- 2 eetlepels rum of cognac
- 8 kipsaucijzen (600 gram ongekruide kippenworst)
- 400 gram Kotomisi Basmati
- 500 gram amsoi of andijvie
- zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook
- boter
Bereidingswijze
- STAP 1: Meng de rum of cognac met ½ pot (180 ml) Losie Foroe Trafasie (marinade) en marineer de worst hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
- STAP 2: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 3: Amsoi (gesneden en gewassen) in 2 eetlepels olie met de knoflook (fijn gestampt) enkele minuten wokken; eventueel zout naar smaak toevoegen.
- STAP 4: Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster of grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/