Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven
Techniek: Oven
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 600 gram lamskoteletten
- Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (echte Sandhia's kokosmelk)
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade)
- 6 sjalotjes
- boter
- 200 gr peultjes
- 1 winterwortel
- 1-2 takjes selderij
- zonnebloemolie
- witte peper
Bereidingswijze
- STAP 1: Lamskoteletten wassen, uitlekken en samen met sjalotjes in 4 eetlepels olie 5 minuten aan weerszijden bakken of grillen.
- STAP 2: Meng 4 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie met 1 pot (360ml) Kip Masala Trafasie (marinade) en marineer hiermee de voorgebakken lamskoteletten 10 minuten.
- STAP 3: Leg het gemarineerde vlees op de ovenschaal, verdeel de sjalotjes, de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
- STAP 4: Rooster het vlees 10-15 minuten in oven op 200 graden.
- STAP 5: Kook de peultjes met de wortel in 4 minuten beetgaar, daarna afgieten en afspoelen met koud water; roerbak de groenten daarna 3 minuten met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/