Tjauw Min Doksa (Tjauw Min met geroosterd eendenborstfilet masala )

Techniek: Roosteren, Bakken Aantal personen: 4-5 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Tjauw Min Doksa (Tjauw Min met geroosterd eendenborstfilet masala )

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

De Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

2. Eendenvlees:

Bak de eendenborst filet circa 4 minuten aan weerszijden in een pan zonder olie op matig vuur (het vlees wordt dan in het eigen vet gebakken voor een natuurlijker smaak). Leg het hierna op een ovenschaal en verdeel de Kip Masala Trafasie (marinade) gelijkmatig erover; bak het vervolgens in de oven (zonder boter) op 175-200 graden in 10 minuten gaar.

3. Tjauw Min:

Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei en julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, roerbak enkele minuten, daarna de Chinese mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/