Koude Pastasalade met Moksie Metie en Fa Chong
Techniek: Roosteren, Mengen
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Moksie Metie en Fa Chong:
- 2 el cognac
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade)
- 300 gram kippendijenfilet
- 300 gram varkensvlees
- 4 kipsaucijzen (= 300 gram ongekruide kippenworst)
- boter
- 2. Pastasalade:
- 4 eieren
- 400 gram fusilli (tricolore)
- 400 gram broccoli
- 4 el boter (halvarine)
- 2 tl zwarte peper
Bereidingswijze
1. Moksie Metie en Fa Chong:
- STAP 1: Voeg de cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe, goed mengen; marineer hiermee de kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
- STAP 2: Leg de gemarineerde kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marinerenen en enkele klontjes boter erover; rooster ze 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
- STAP 3: Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.
2. Pastasalade:
- STAP 4: Kook de eieren gaar en snijd ze in partjes.
- STAP 5: Kook fusilli in ruim water met wat zout gaar; de laatste 3 minuten de broccoli (in roosjes) hieraan toevoegen en daarna afgieten.
- STAP 6: Fusilli met de broccoli, boter en zwarte peper in een slaschaal mengen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/