1. Voorbereiding:
Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
Een flinterdun laagje rondom de tahoe afsnijden (anders maakt het lichtelijk zuur) en in reepjes snijden.
Maïzena in 100 ml water oplossen.
2. Tahoe in ruim olie licht bakken, daarna afscheppen.
3. In een grote wok de ui met 6 eetlepels olie fruiten; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (met tuinkruiden) hieraan toevoegen en omscheppen.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten komkommer (in reepjes gesneden) en taugé toevoegen en goed omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/