Kip Masala Speciaal
Techniek: Grillen, Oven
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- honing
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade)
- 600 gram kipfilet
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 200 gram sugarsnaps
- 1 grote winterwortel
- zout
- witte peper
- 1 el boter
- 1 pot (250 gr) Cranberry compote
- zonnebloemolie
Bereidingswijze
- STAP 1: Meng 2 eetlepels honing met de Kip Masala Trafasie (marinade; verdeel de kipfilet in 4 gelijke delen en marineer ze hiermee 2-3 uur of een nacht van te voren.
- STAP 2: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 3: Sugarsnaps en wortel (in plakjes) in ruim water 4 minuten koken, afgieten en vervolgens in 2 eetlepels olie, met zout en witte peper naar smaak, 4 minuten roerbakken.
- STAP 4: Doe de kip in een ovenschaal, verdeel de boter en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) erover; houd de rest van de marinade apart.
- STAP 5: Grill de kip 10-15 minuten in de heteluchtoven op 200 graden.
- STAP 6: Voeg 4 eetlepels cranberry compote en 1 eetlepel olie aan de overgebleven marinade toe; warm het enkele minuten al roerend op. Gebruik de saus direct na het opwarmen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/