Erwtensoep met Masterbeef (gezonde groene erwtensoep met Masterbeef)
Techniek: Koken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Ingrediënten
- 250 gr Masterbeef
- 2 laurierblaadjes
- 4 stengels prei
- 2 winterwortels
- 3 schouderkarbonades
- 75 gram verse selderij
- 2 (á 250 gram) rookworsten
- zout en enkele peperkorrels
- 2 grote aardappels
- 1 kleine knolselderij
- 400gr groene spliterwten
Bereidingswijze
1. Voorbereiding:
- Stap 1 Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, knolselderij en aardappels en snijd in ze blokjes. Maak intussen de prei schoon en snijd het in ringen. Hak de selderij heel fijn.
- Stap 2 Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
2. Erwtensoep:
- Stap 3 Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, schouderkarbonade, laurierblaadjes, peperkorrels en zout op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
- Stap 4 Schep de schouderkarbonade uit de pan, verwijder het bot en snijd het in blokjes; roer het vlees met de prei, wortel, aardappels en knolselderij door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
- Stap 5 Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst met de selderij door de soep en warm nog cicra 5 minuten door. Verwijder de laurierblaadjes.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/