Surinaamse huzarensalade
Techniek: Mengen
Aantal personen: 12 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 250 gr kipfilet
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 1 blik (170 gram) maïskorrels
- 4 middelgrote kruimige aardappelen (voor vers bereide aardappelpuree)
- 1 pak (250 gr) aardappelpuree (instant)
- 1 liter melk
- 500 ml Calve halvanaise (bevat 60% minder vet als mayonaise)
- 1 pot (340 gram) rode bieten
- 150 gr zoetzure zilveruitjes
- 150 gr zoetzure augurken
- 1 kleine appel
- 2 el bruine suiker
Bereidingswijze
- STAP 1: Kipfilet gaar koken en in kleine blokjes snijden.
- STAP 2: 1 eetlepel Zonnebloemolie Trafasie verhitten, het vlees hierin samen met de maïskorrels enkele minuten roerbakken.
- STAP 3: Aardappelen gaar koken en prakken tot vers bereide aardappelpuree.
- STAP 4: Voeg de instant aardappelpuree in een hoge schaal toe, schenk de melk erover en goed omscheppen.
- STAP 5: De vers bereide aardappelpuree en halvanaise erbij doen en omscheppen.
- STAP 6: Rode bieten (fijn gemalen met sap), gebakken kip met de maïs, zoetzure zilveruitjes, zoetzure augurken (in plakjes gesneden), appel (in kleine stukjes gesneden) en suiker toevoegen en goed mengen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/