Moksie Alesie met Karbonade (gele rijst met speciaal gemarineerde karbonade)

Techniek: Wokken, Bakken Aantal personen: 5 personen Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Moksie Alesie met Karbonade (gele rijst met speciaal gemarineerde karbonade)

Bereidingswijze

1. Voorbereidingen:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Meng de tomatenpuree, mandarijnsap (uitgeperst) en Roast Red Pork tot een marinade en marineer de kipkarbonade 2 uur hiermee.
TIP: Zet het vlees èèn dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd bespaart.

2. Karbonade:

Verdeel de gemarineerde karbonade over de ovenschaal, schenk de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar.

3. Moksie Alesie:

6 eetlepels olie verhitten. 5 eetlepels Moksie Masoesa Alesie Trafasie (roerbakmix), julienne wortel en paprika (in blokjes) toevoegen en 5 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/