Kousenband salade met geroosterde kip
Techniek: Roosteren, Koken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 200 gr krieltjes
- 200 gr kousenband
- 4 eieren
- 500 gr kipfilet
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (marinade)
- boter
- 5 el Faja Lobi Sweet Chili Trafasie
- 2 el halvanaise
- 1 el honing
- 1 zak (200 gram) gemengde sla
- 1 rijpe mango
- 3 tomaten
Bereidingswijze
- STAP 1: Krieltjes in ruim water gaarkoken.
- STAP 2: Kousenband in ruim water beetgaar koken, afgieten en afspoelen met koud water.
- STAP 3: Eieren hard koken.
- STAP 4: Marineer de kipfilet met ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
- STAP 5: Verdeel het vlees op de ovenschaal, leg op elk stuk vlees een klontje boter en schenk de overblijvende marinade (uit stap 4) erover.
- STAP 6: Rooster het vlees 15 minuten op 200 graden gaar; snijd het daarna in reepjes.
- STAP 7: Maak Paramaribo Dressing door de Sweet Chili Trafasie te mengen met de halvanaise en honing.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/