Healthy Bami Paramaribo
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Bami:
- 1 pak (500 gram) mie
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl witte peper
- 1 tl zout
- 2. Chicken Paramaribo:
- 125 gr peultjes
- 1 rode paprika
- 400 gr kipfilet
- 3 sjalotjes
- 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus)
- 1 kleine blik ananas
Bereidingswijze
1. Bami:
- STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 2 eetlepels olie verhitten; fruit hierin ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) lichtbruin.
- STAP 3: Mie, witte peper en het zout hieraan toevoegen en 5 minuten op laag vuur opbakken.
2. Chicken Paramaribo:
- STAP 4: Kook de peultjes (heel) en paprika (in reepjes) 3 minuten in ruim water, daarna afgieten en met koud water afspoelen.
- STAP 5: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
- STAP 6: Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), peultjes, paprika en ananas (uitgelekt) toevoegen, omscheppen en 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/