Char Siu met boontjes (speciaal geroosterd vlees)
Techniek: Roosteren
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 tl gember (gemalen)
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder)
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie
- 500 gram varkenslappen of kippendijenfilet
- boter
Bereidingswijze
- STAP 1: Gember, knoflook (fijn geperst) en de vijfkruidenpoeder (spicepowder) aan ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; marineer het vlees hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van te voren.
- STAP 2: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade (na het marineren van stap 1) erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter.
- STAP 3: Rooster het vlees 10-15 minuten op de barbecue, in de hetelucht- of elektrische oven op 200 graden gaar. De saus gebruiken bij het serveren.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/