Bami Trafasie met geroosterde oven kip (de lekkerste Sandhia's bami)
Techniek: Roosteren, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Bami Trafasie: Recept Sandhia's Bami
- 2. Geroosterde Oven Kip:
- 2 el rijstwijn
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder)
- 1 el tomatenpuree
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
- 1 kg (circa 8 stuks) kippendijenfilet of kippenbouten
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
Bereidingswijze
1. Bami Trafasie:
Recept Sandhia's Bami
2. Geroosterde Oven Kip:
- STAP 1: Rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
- STAP 2: Losie ForoeTrafasie (marinade) hieraan toevoegen en goed mengen.
- STAP 3: Voeg de marinade aan de kippendijenfilet of kippenbouten toe, omscheppen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van tevoren.
- STAP 4: Leg ze in een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
- STAP 5: Rooster het vlees 25 minuten in de oven op 200 graden gaar.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/