De kokos (gemalen), suiker, vanille suiker, melk, kleurstof, amandel aroma naar smaak goed mengen en op zacht vuur circa 5 minuten koken totdat de suiker geheel gesmolten is.
2. Deeg:Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg rijzen; verdeel de deegmassa in 3 grote balletjes en rol de balletjes met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Verdeel vervolgens de vulling over het uitgerolde deeg en vouw deze daarna 3 keer om en om in de vorm van een stokbrood. Plak de uiteinde dicht met iets water en bestrijk het deeg met een geklutste ei.
Bak de Tenoba Mithai in 15-20 minuten lichtbruin in een voorverwarmde oven op een temperatuur van 150-200C; uit de oven halen, wikkelen in een vochtig theedoek (om het zacht te houden, anders wordt het hard) en 5 minuten laten afkoelen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/