Dawet Trafasie (originele Javaanse dawet)
Techniek: Mengen
Aantal personen: 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 2 stuks verse sereh (citroengras)
- 500 ml Faja Lobi Dawet Trafasie (limonadesiroop met rozensmaak)
- 1 liter halfvolle melk
- 100 ml kokosmelk (volle kokosmelk met 12-14% vet)
- 1 blik ( 450 gram) kokosvlees
Bereidingswijze
- 1. Sereh Water:
- STAP 1: Sereh 10 minuten in 500 ml water opkoken en daarna ½ uur laten intrekken; na het intrekken de sereh uit het water halen. TIP: Om tijd te besparen, kan dit èèn dag van tevoren worden gedaan, hierdoor trekt de sereh nog beter in.
- 2. Dawet Trafasie:
- STAP 2: Dawet Trafasie, melk en kokosmelk aan het sereh water toevoegen en goed mengen.
- 3. Kokosvlees:
- STAP 3: Snijd het kokosvlees in kleine reepjes, voeg ze aan de Dawet Trafasie toe en mengen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/