Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes halvarine erover en rooster het vlees in de voorverwarmde oven op 200 graden in 10-15 minuten gaar; snijd het vlees in reepjes.
Oven niet uit doen i.v.m. het gratineren van de stamppot.
TIP: Marineer het vlees een nacht tevoren.
2. Stamppot:Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar, de laatste 5 minuten de broccoli (in roosjes) toevoegen; giet de aardappelen en broccoli af en schud ze goed om. Haal de broccoli eruit, voeg de melk en 3/4 deel van de saus (verkregen na het roosteren) aan de aardappelen toe en stamp die fijn.
Verdeel de stamppot over een beboterde ovenvaste schaal en daar bovenop de Kip Masala Trafasie (in reepjes), broccoli, 1/4 deel van de saus en de cherrytomaten (gehalveerd).
Gratineer de Stamppot Masala Trafasie 5 minuten in de oven op 200 graden; hierdoor verkrijgt de stamppot een mooi bruine laag.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/