Meng 4 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), de ui (gesnipperd), paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en draai er met natte handen ballen van; draai ze net zolang tussen de handen tot er mooie ronde gehaktballen ontstaan. Voeg desgewenst extra paneermeel toe om mooie stevige gehaktballen te kunnen draaien. Zorg dat er geen scheurtjes in de gehaktballen komen.
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur rondom mooi egaal bruin; meng 2-3 eetlepels Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) met 150 ml water en voeg het hierna hieraan toe.
Laat de gehaktballen, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 30-45 minuten op laag vuur gaar worden.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/