Caribische geroosterde kippenbouten
Techniek: Roosteren
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 2 el rum (bruine)
- 1 tl piment heel of 1½ tl pimentpoeder
- 1 mandarijn
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
- 4 kippenbouten
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: Meng rum, piment (fijn gestampt) en mandarijn met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
- STAP 3: Verdeel de gemarineerde kippenbouten over een ovenschaal, schenk de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in 25-30 minuten gaar.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/