Boerenkool met Stofoe Foroe (boerenkool met speciaal gestoofde drumsticks)

Techniek: Stoven, Stampen Aantal personen: 4-5 personen Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Boerenkool met Stofoe Foroe (boerenkool met speciaal gestoofde drumsticks)

Bereidingswijze

1. Stofoe Foroe (gestoofde drumsticks):

Zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de drumsticks hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
Voeg 2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 175 ml water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en circa 30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, stoven.

2. Boerenkoolstamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en samen met de boerenkool in ruim water 15 minuten koken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de boerenkool door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van de kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/