Javaanse Gehaktbal (Javaanse gehaktbal met de lekkerste Sandhia's nasi)

Techniek: Bakken Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Javaanse Gehaktbal (Javaanse gehaktbal met de lekkerste Sandhia's nasi)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Meng 4 eetlepels Nasi Trafasie, sjalotje, 1/2-1 theelepel Trassie Trafasie, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en draai er met vochtige handen ballen van; draai ze net zolang tussen de handen tot er mooie ronde gehaktballen ontstaan. Voeg desgewenst extra paneermeel toe om mooie stevige gehaktballen te kunnen draaien.

2. Braden:

Verhit de Croma Bak & Braad in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur rondom mooi egaal bruin; meng 2-3 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met 150 ml water en voeg het hierna hieraan toe.
Laat de gehaktballen, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 15-20 minuten op laag vuur gaar worden.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/