Het vlees met 1 pot (360 ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en 2 theelepels tomatenpuree 2-3 uur marineren fo marineer het een nacht tevoren. Verdeel de overblijvende marinade over het vlees, leg op elk stuk vlees een klontje boter en bak het 10-15 minuten in de oven op 175-200 graden gaar. Het vlees in plakjes snijden.
2. Tjauw-Min Mie:De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De tjauw-min mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een pan de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), julienne wortel en taugé, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) en tomatenpuree toevoegen, goed omscheppen, daarna de tjauw-min mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken; de laatste minuut de eieren toevoegen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/