Macaroni met Fa Chong
Techniek: Roosteren, Bakken
Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Macaroni:
- 1 pak (500 gram) macaroni (snel kokend)
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 300 gram kipfilet
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 5 bosuien
- 1gele paprika
- 100 gr maïskorrels
- 1 tl Trassie Trafasie (ëchte Sandhia's trassie)
- 1 el tomatenpuree
- 2. Fa Chong:
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade)
- 400 gram braadworst
Bereidingswijze
1. Voorbereiding:
- STAP 1: Marineer de braadworst met ½ pot (180 ml) Fa Chong Trafasie (marinade) 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren
2. Macaroni:
- STAP 2: Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 4: Kipfilet (in kleine stukjes gesneden) hieraan toevoegen en gaarbakken.
- STAP 5: Bami Trafasie (roerbakmix), bosuien (schuin gesneden), paprika (in stukjes), maïskorrels, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en 4 minuten roerbakken.
- STAP 6: Macaroni toevoegen en circa 8 minuten, onder voortdurend, op laag vuur opbakken.
2. Fa Chong:
- STAP 7: Leg de gemarineerde kipsaucijzen (worst) op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) en enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
- STAP 8: Snijd het vlees in reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/