Kiprollade Trafasie
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine ongekruide kiprollade (ca. 600 gram)
- ½ el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 50 g roomboter
- 4 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
- STAP 1: Maak met een puntig, scherp mesje 12 inkepingen rondom de rollade. Besmeer de rollade lichtelijk met Nasi Trafasie (roerbakmix) en laat het 5 minuten intrekken.
- STAP 2: Verhit de boter en olie in een pan en braad de rollade in 4 minuten rondom goudbruin; tijdens het braden enkele malen omdraaien.
- STAP 3: Zet de rollade over in een ovenschaal, verdeel het bakvet erover en braad het circa 30 minuten in een voorverwarmde (hetelucht) oven op 150 graden gaar. Bedruip de rollade halverwege met het bakvet.
- STAP 3: Haal de rollade uit de oven en laat het afgedekt 10 minuten afkoelen; verwijder het netje en snijd het in plakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/