Tjauw Min met Agoe Metie (Chinese fijne mie met speciaal geroosterd varkensvlees)

Techniek: Roosteren, Bakken Aantal personen: 6 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Tjauw Min met Agoe Metie (Chinese fijne mie met speciaal geroosterd varkensvlees)

Bereidingswijze

1. Agoe Metie (geroosterd varkensvlees)

Roast Red Pork Trafasie (verse bereide marinade) aan de varkenslappen toevoegen tot die ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
Rooster het vlees 10-15 minuten in de oven op 200 graden, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter over het vlees. Snijd het vlees hierna in reepjes.

2. Tjauw Min Mie:

De eieren in 2 eetlepels hete olie enkele minuten roerbakken en daarna afscheppen.
De Tjauw Min Mie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.

3. Tjauw Min Trafasie:

Fruit in een pan de ui in 7 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei, julienne wortel en broccoli, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, roerbak ook dit enkele minuten, daarna de Tjauw Min Mie hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurt, onder voortdurend omscheppen, 7 minuten opbakken.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/