Kip Masala Trafasie
Techniek: Roosteren
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 500 gr kipfilet of kipkarbonade
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade)
- 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 100 gr broccoli
- 1 rode- en 1 gele paprika
- zonnebloemolie
- witte peper
- zout
- boter
- 4-5 stengels bieslook
Bereidingswijze
- STAP 1: Marineer de kipfilet met ½ pot (180 ml) Kip Masala Trafasie (marinade) 2-3 uur of een nacht van tevoren.
- STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 3: Roerbak de broccoli (in kleine roosjes), de rode- en gele paprika (in kleine stukjes) in 4 eetlepels olie, voeg naar smaak witte peper en zout toe.
- STAP 4: Verdeel het gemarineerd vlees op een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) en enkele klontjes boter erover.
- STAP 5: Rooster het vlees 15-20 minuten in de oven op 200 graden. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.
- STAP 6: Snijd het vlees in reepjes.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/