Javaanse kip met Sandhia's bami
Techniek: Stoven, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Javaanse Kip:
- zonnebloemolie
- 500 gr kipfilet
- 3 sjalotjes
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- ½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- 2 tl bruine suiker
- 1 kop (150 ml)
- 2 tl rijstwijn
- 2. Sandhia's Bami: Recept Sandhia's Bami
Bereidingswijze
1. Javaanse kip:
- STAP 1: 4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in blokjes) en sjalotjes (gesnipperd) hierin gaarbakken.
- STAP 2: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) en de bruine suiker hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur opbakken.
- STAP 3: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en circa 7 minuten stoven.
- STAP 4: De laatste minuut de rijstwijn toevoegen en omscheppen.
2. Sandhia's Bami: Sandhia's Bami
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/