Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees
Techniek: Bakken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 2 el rum of cognac
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade)
- 300 gram kipfilet
- 300 gram varkensvlees
- 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide kippenworst)
- boter
- 400 gram kousenband
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
- STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe en goed mengen; marineer de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
- STAP 3: Leg de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
- STAP 4: Rooster of grill ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.
- STAP 5: Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.
- STAP 6: Kousenband (heel) in ruim water circa 4 minuten koken en uitlekken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/