Macaroni Moksie Metie
Techniek: Roosteren, Bakken
Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Moksie Metie en Fa Chong:
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade)
- 300 gram kipfilet
- 300 gram varkensvlees
- 4 kipsaucijzen (= 300 gram ongekruide kippenworst)
- boter
- 2. Macaroni: Recept Macaroni Speciaal
Bereidingswijze
1. Moksie Metie en Fa Chong:
- STAP 1: Moksie Metie Trafasie (marinade) aan kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen toevoegen en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van tevoren.
- STAP 2: Verdeel ze op een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover.
- STAP 3: Rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
- STAP 4: Snijd het vlees in reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.
2. Macaroni: Recept Macaroni Speciaal
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/