Gestoofde kippenbouten met Sandhia's bami
Techniek: Stoven, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Gestoofde Kippenbouten:
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 3 (circa 500 gram) kippenbouten
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- 1 kleine tomaat
- 2 tl bruine suiker
- 1 kop (150 ml) water
- 2. Bami Trafasie: Sandhia's Bami
Bereidingswijze
1. Gestoofde kippenbouten:
- STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Voeg de kippenbouten (gehalveerd) hieraan toe en bak ze circa 5 minuten op matig vuur op.
- STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat (in stukjes) en bruine suiker toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
- STAP 4: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen, en 25 minuten met deksel op de pan stoven.
2. sandhia-s Bami: Sandhia's Bami
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/