De lekkerste Caribische kip
Techniek: Stoven
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 150 gram kousenband
- 1 zoete aardappel (circa 350 gram
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 3 kippenbouten (gehalveerd)
- 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- 1 volle eetlepel komijnpoeder
- 8 gedroogde pruimen (zonder pit)
- plakje Madam Jeanette peper
- 2 laurierbladeren
- 250 ml water
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: Kook de kousenband (in stukjes gesneden) en de zoete aardappel (in blokjes gesneden) samen 4 minuten in ruim water en giet het daarna af.
- STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, uien hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 4: Kippenbouten hieraan toevoegen en in enkele minuten gaarbakken.
- STAP 5: Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, komijn, pruimen, Madam Jeanette peper en laurierbladeren toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
- STAP 6: Het water toevoegen en omscheppen.
- STAP 7: Het geheel, onder af en toe omscheppen, 25-30 minuten zachtjes stoven.
- STAP 8: De laatste 7 minuten de kousenband en de zoete aardappel toevoegen en meestoven. Verwijder hierna de laurierbladeren.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/